Doğa Okulları Yeni Nesil Eğitime Hazır
İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları, yaratıcı öğretmenler ve eğitimcilere destek vermek amacıyla "6. Yeni Nesil Eğitim Konferansı" düzenledi. Doğa Okulları’ndan...
İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları, yaratıcı öğretmenler ve eğitimcilere destek vermek amacıyla "6. Yeni Nesil Eğitim Konferansı" düzenledi.
Doğa Okulları’ndan yapılan açıklamaya göre, ezberci anlayışı değiştirmek, bugünün değil yarının eğitimini sunmaya hazır olmak, eğitim dünyasında 21.'inci yüzyıla entegre, yenilikçi yaklaşımları yaygınlaştırabilmek amacıyla "6. Yeni Nesil Eğitim Konferansı" düzenlendi.
Doğa Okulları üst yöneticisi (CEO) Bünyamin Çelikten, konferansın açılışındaki konuşmasında, 15-20 yıl sonrasına hazır insanlar yetiştirdiklerini belirterek, "Eğitim her zaman gelecekle ilgili bir konu olmuştur. Bu yüzden eğitiminin değişimini iyi yönetmek gerekli. Teknoloji ve sosyoloji değişiyor. Bu kavramlar eğitimle bire bir alakalı. Teknolojiye hakim sosyal yönü güçlü bireyler yetiştirmek bizim en büyük amacımız. Bu yüzden geleceği doğru anlayıp yorumlayarak ‘yeni nesil eğitim’ anlayışını başarıyla ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da yeni insan neslinin neye dönüşeceğinin çok iyi araştırılması gerektiğini belirterek eğitimin ideolojik ve siyasi kavramlarla ilişkilerine değindi.
Başta terör olmak üzere dünyayı tehdit eden ayrımcı görüşlerle, doğru eğitim metotları sayesinde baş edilebileceğini dile getiren Arıboğan, “Eğitim, dünyada vatandaş üretme aracı haline gelmiştir. 21.’inci yüzyılın en önemli hedefi budur. Bugün dünyada yaşanan olumsuzluklar da kötü ve iyi yönetilmemiş bir eğitimin sonucudur. Bu yüzden sınırları belli ama doğru eğitim ile yeni insan nesli yetiştirilmelidir. Tüm dünyada barış ancak böyle sağlanır.” dedi.
Eğitim bilimci ve yazar Dr. Özgür Bolat ise şunları kaydetti:
"Eğitimde sevgi eksikliğinin düzeltilmesi gerekiyor. Otoriter ile büyüyen çocuk başarıya ulaşamaz. Ulaştığı şeyi başarı zanneder ancak mutlu olamaz. Çünkü her başarı sürdürülebilir bir mutluluk getirmez. Sadece para, kariyer, terfi kavramlarıyla yoğrulmuş başarı, bireyde sadece kaygı doğurur, kendini özünde değersiz görmesine yol açar ve bunu ileride çocuklarına da empoze eder."