Balıkesir'e altın piyangosu vurdu !

Soma'da altın rezervinin bulunmasının ardından bir güzel haber de Balıkesir İvrindi'den geldi.

Türkiye'de arka arkaya çok değerli altın rezervleri bulunmaya başladı. Geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Manisa Soma'da 100 tonun üzerinde altın rezervinin bulunduğunu açıkladıktan sonra bir müjdeli haber de Balıkesir İvrindi'ye bağlı Değirmenbaşı Köyü'nden geldi.

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, Nurol Holding'in Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle tamamen yerli mühendislerle gerçekleştirdiği sondaj çalışmasında 50 bin metrekarelik alanda değeri 2 milyar doların üzerinde olan altın ve gümüş rezervi bulundu.

İşletme için Balıkesir İl Çevre Müdürlüğü'ne ÇED başvurusunda bulunan şirket yetkilileri, rezervle ilgili bilgi vermekten kaçınırken, köy muhtarı İsmail Keskin, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile şirket temsilcileri hem bize hem de çevre köylerden gelen vatandaşa çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çalışmaların sağlık açısından zararının olup olmadığıyla ilgili kaygımız vardı. Ancak bizi ikna ettiler. Sivritepe, Kabaktepe, Çalkaya bölgelerinde yapılan çalışmalarda köyden vatandaşlarımız da bulunuyor" diye konuştu.

YERLİ MÜHENDİSLER KEŞFETTİ

Nurol Holding'e bağlı TÜMAD Madencilik'te çalışan yerli mühendisler tarafından keşfedilen rezerv, Türkiye'de yerli mühendislerin keşfettiği en büyük altın madeni oldu. Edinilen bilgiye göre altın madeninin açık işletmeyle çıkarılması ve dünyadaki en yeni teknoloji ile üretim yapılması öngörülüyor.

KÖYLÜLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

800 nüfuslu Değirmanbaşı Köyü'nün Sivritepe, Kabaktepe, Çalkaya bölgelerinde yıllardır yapılan araştırmalarda mutlu sona ulaşıldı. Gizli tutulan rezervlerle ilgili şirket yetkilileri, köylülerle toplantı yaptı. Muhtar İsmail Keskin, "Şirket yetkilileri ve devletimizin temsilcileri, çalışmaların sağlığa zararlı olmadığını, ileri teknolojiyle arama ve tarama işlemleri yaptıklarını ifade ettiler. Söz konusu toplantıyı Balıkesir Valiliği'nden gelen resmi yazıyla yaptık. Köyden bazı vatandaşlar da tarama yapılan alanlarda maaşlı olarak çalışıyor" diye konuştu.

Sonraki Haber