Avrasya Tüneli'nin ismi ne olacak ?

Avrasya Tüneli'nin ismi için düzenlenen ankette 3 isim öne çıkıyor.

Kamuoyunda Avrasya Tüneliolarak bilinen projenin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. ‘Avrasya Tüneli’ olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.
 

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ


1 Aralık’ta başlayan ve 10 Aralık’a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp ‘Gönder’ butonuna tıklıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında şu bilgiyi verdi: "1 Aralık'ta başlayan anket, 10 Aralık'ta 23.59 itibariyle son bulacak. En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir."



ATATÜRK, ABDÜLHAMİD HAN VE TÜRKEŞ

Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları, Avrasya Tüneli'nin ismi için kampanyalar başlattı. Çok sayıda kullanıcı tünele 'Mustafa Kemal Atatürk' adının verilmesini istiyor. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. Bir grup kullanıcı da "milli projeye milliyetçi isim" sloganıyla Avrasya Tüneli'ne 'Alparslan Türkeş' adının verilmesi için kampanya başlattı.

100 BİN ARACIN KULLANMASI BEKLENİYOR

Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul Boğazı’nın altına yapılan Avrasya Tüneli 14.6 kilometre uzunluğunda. Göztepe ile Kazlıçeşme arasında İstanbul Boğazı’nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

Avrasya Tüneli’nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü’nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak.

OTOMOBİLLERİÇİN 4 DOLAR + KDV

Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak ve trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş için kullanılacak. Ücret otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için 6 dolar artı KDV olacak.

Sonraki Haber