Adidas ile ilgili skandal iddia: Soruşturma başlatıldı

Adidas'ın üst düzey çalışanlarının zimmete para geçirdiği iddiaları gündemde. Bu iddiaların ardından Adidas, Çin'deki işletmesinde bir iç soruşturma başlattı.

Financial Times’a göre, Adidas'a gönderilen bir mektupta personellerinin dış hizmet sağlayıcılardan komisyon aldığı öne sürüldü. Ayrıca, Çin'de başka bir bölümde çalışan üst düzey bir Adidas yöneticisinin tedarikçilerden milyonlarca euro nakit para aldığı iddia edildi.

Adidas yaptığı açıklamada 7 Haziran'da Çin'de kendisine gelen ihbarı doğruladı. Şirket faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda yasal düzenlemelere ve etik standartlara uymaya kararlı olduğunu ve bu konuyu araştırdığını belirtti.

Eşi benzeri görülmemiş kriz sonrası zirveye geri döndü

Adidas, Covid-19 salgınına kadar en hızlı büyüyen ve en kârlı pazarı olan Çin'de benzeri görülmemiş bir kriz yaşadıktan sonra geçen yıl bu ülkedeki liderliğini yeniledi.

Adidas Mart ayında yaptığı açıklamada, bu yıl Çin'de bir toparlanma beklediğini ve 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 37'lik bir artışın ardından çift haneli bir satış büyümesi öngördüğünü söyledi.

Ayrıca uzun süreli sokağa çıkma yasaklarından da etkilenen Adidas'ın satışları 2019 ve 2022 yılları arasında sert düşüş yaşadı.

Çin'de yaşanan tüm bu olumsuzluklar, geçen yıl yerine eski Puma patronu Bjorn Gulden'in getirildiği Adidas CEO'su Kasper Rorsted'in da görevden alınmasının temel nedenlerinden biriydi.