1389 mağazalı dev market zinciri iflas etti

Dünyanın en büyük yapı market zincirleri içerisinde gösterilen ve toplamda 1389 mağazası bulunan ABD merkezli Big Lots, iflas başvurusunda bulundu.

Günlük tüketim ürünlerinden ev eşyalarına, oyuncaklardan mevsimlik ürünlere kadar büyük bir deneyim sunan Big Lots, perakende sektöründeki zorluklara karşı daha fazla mücadele edemeyerek iflas bayrağını çekti. Mahkemeye başvurur başvurmaz alıcılar kapıya dizildi.

ABD'nin tüm eyaletlerinde mağazası bulunan ve binlerce çalışanı olan Big Lots, 707 milyon dolar karşılığında Nexus Capital şirketinin oldu.

 Reuters'ta yer alan paylaşılan habere göre, ABD indirimli ev eşyası perakendecisi Big Lots, Pazartesi günü, 11. Bölüm kapsamında iflas sürecini başlatarak faaliyetlerini desteklemek ve işini özel sermaye şirketi Nexus Capital'e satmak için 707,5 milyon dolar sağladığını açıkladı.

Big Lots'un CEO'su Bruce Thorn iflas ve ardından gelen satış sonrasında, "Bugün attığımız adımlar, işimize inanan ve finansal istikrar sağlayan yeni sahiplerle ilerlememizi sağlayacak, operasyonel ayak izimizi optimize edecek, performansımızdaki iyileştirmeyi hızlandıracak ve aşırı değerde lider olma sözümüzü yerine getireceğiz" açıklamalarında bulundu.

Edition.cnn.com sitesindeki bilgilere göre Big Lots, iflasının sebebini yüksek enflasyon ve faiz oranları gibi çeşitli ekonomik faktörlere bağladı. Bu, müşterilerin satın alma davranışlarını değiştirmesine yol açtı. Değer arıyorlar - ancak mutlaka daha düşük maliyetler değil. Bu yüzden dolar mağazaları zorlanırken Walmart ve Amazon'daki satışlar arttı. Applebee's gibi gündelik zincirler büyürken McDonald's'ın zorlanmasının sebebi de bu.

Şirket yönetiminden yapılan açıklamada ise, "Hakim ekonomik eğilimler, özellikle Big Lots için zorlu oldu çünkü şirketin temel müşterileri, şirket gelirinin önemli bir bölümünü oluşturan ev ve mevsimlik ürün kategorilerindeki isteğe bağlı harcamalarını kısıtladı" ifadeleri kullanıldı.

Daha fazla mağaza kapanışı da gelebilir. Big Lots, Amerika Birleşik Devletleri genelindeki 1.400 mağazasının yaklaşık 300'ünü kapatma sürecinde. Pazartesi günü ek bir kapanış duyurulmadı, ancak Big Lots, "işletmemizin verimli bir şekilde çalışmasını ve müşterilerimize hizmet vermeye devam edebilmemizi sağlamak için belirli yerleri kapatmamız gerekeceği" konusunda uyardı.

Şirket ayrıca Pazartesi günü New York Borsası'nın hisselerinin ticaretini askıya aldığını açıkladı. Hisse senedi Cuma günü 50 sentin hemen altında kapandı ve yıl başından bu yana yüzde 93'ten fazla düştü.

Mayıs ayında sona eren 13 haftalık dönemde Big Lots, 1 milyar dolarlık net satışta 205 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Bir mahkeme dosyasında, 3,17 milyar dolarlık varlık ve 3,09 milyar dolarlık toplam borç tahmininde bulundu. Yakın zamanda ikinci çeyrek kazançlarını bildirmeyi erteledi.

Sonraki Haber