Toplu tecavüz skandalında mahkeme o videoları ifşa edecek

Fransa'da eşi tarafından uyutularak yaklaşık 10 yıl boyunca başka erkeklerin tecavüzüne uğrayan kadınla ilgili davada, tecavüzün video kanıtlarının halka açık mahkemede izlenebileceğine karar verildi.

Fransa'da yıllarca eşi tarafından bayıltılarak 80’den fazla erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot’un hukuk mücadelesi devam ediyor.

Eşi Dominique Pelicot'un uyuşturucu vererek yabancı erkeklerle birlikte tecavüz ettiği ve görüntülerini çektiği 72 yaşındaki Gisèle Pelicot, Fransa'da kadın mücadelesinin kahramanı haline geldi. Fotoğraf ve videolardan tespit edilen, yaşları 22 ile 70 arasında değişen 50 suçlunun yargılanmasına devam ediliyor.

 Pelicot davasının hakimi dikkat çeken bir karara vardı. Hakim, tecavüzlere ilişkin kanıt oluşturan videoların halka açık mahkemede izlenebileceğine hükmetti. Aynı zamanda, görüntülerin yayınlanmasından önce, 'hassas bünyeli ve küçük yaştaki' kişilerin görüntüler gösterilmeden önce duruşma salonundan ayrılmalarına izin veren bir duyuru yapılacağı da belirtildi.

Pelicot'un avukatları, tecavüzde kullanılan uyuşturuculara dikkat çekmek için videoların mahkemede gösterilmesi gerektiğini belirterek, kararı bir 'zafer' olarak nitelendirdi. 

Sonraki Haber