Putin çıldıracak: ABD yeni Patriotları yolluyor

ABD yönetimi Ukrayna'ya yeni bir Patriot hava savunma sistemi göndermeye hazırlanıyor.

New York Times, ABD yönetiminin Ukrayna'ya yeni bir Patriot hava savunma sistemi göndereceğini bildirdi. Yapılan açıklamada, bir Patriot bataryasını Polonya’ya konuşlandırmayı planladığını kaydeden yetkililer, bu adımın bölgedeki savunma kapasitesini artırmaya yönelik olduğunu vurguladı.

New York Times gazetesine isimlerinin açıklanmaması şartıyla konuşan iki kıdemli ABD'li yetkili, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi gönderme kararını geçtiğimiz hafta aldığını belirtti. Yetkililer, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Patriot sisteminin önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya gönderileceğini aktardı. Bu kararın, diğer müttefik ülkeleri de benzer adımlar atmaya teşvik edebileceği ifade edildi.

Pentagon’un ayrıca bir Patriot bataryasını Polonya’ya konuşlandırmayı planladığını kaydeden yetkililer, bu adımın bölgedeki savunma kapasitesini artırmaya yönelik olduğunu vurguladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya sağlanması konusunu müzakere ettiklerini bildirmişti. Almanya da önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya üçüncü bir Patriot hava savunma sistemini teslim edeceğini duyurmuştu.

UKRAYNA'YA 61 MİLYAR DOLARLIK YARDIM ÖNGÖREN PAKET İMZALANMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık altı aylık askeri destek çalışmalarının ardından 24 Nisan’da Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık yardım paketini imzalamıştı. Bu paketin ardından ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 26 Nisan’da Ukrayna’ya uzun vadede 6 milyar dolar değerinde yeni bir ek askeri yardım paketi sağlanacağını açıkladı.

Patriot sistemleri, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve Rusya’nın hava saldırılarına karşı daha etkili bir koruma sağlayacak.