Kızının katili olmakla suçlanıyordu... Otizmli katil zanlısı cezadan son anda kurtuldu

ABD'de 2 yaşındaki kızını öldürdüğü iddia edilen otizm teşhisli adamın infazı son anda iptal edildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde, otizm teşhisi konulmuş baba Robert Leslie Roberson III, 22 yıl önce 2 yaşındaki kızını aşırı salladığı için kızının ölümüne sebep olmuştu. Bebek, Sarsılmış Bebek Sendromu sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Roberson'un iki yaşındaki kızı, hastalık geçirdiği bir dönem yüksek ateşle yatakta dönenirken, şiltenin üzerinde düştü. Kızını yerde gören baba, endişelenerek kızını yerden alıp güçlü bir şekilde sarstı. Bu sarsma sonucu, Roberson'un iki yaşındaki kızı öldü.


Sarsılmış Bebek Sendromu, bebeğin ilk aylarında aşırı sarsılmasından dolayı bebekte meydana gelen beyin kanaması ve omurga hasarına verilen isimdir. 

Mahkeme, Roberson'un otizmini göz ardı ederek, babayı kendi kızını 'vahşice duygularla öldürmekle' suçladı. Roberson, idam cezasına çarptırıldı. Son 20 yıldır, cezasının infazını bekliyordu.

Fakat yeni testler ve bilgiler, Roberson'un aslında kendi kızını öldürmediğini ortaya çıkardı. Yeni bulguların ortaya koyduğu verilere göre 2 yaşındaki kız, zatürreden dolayı yaşanan bakteriyel enfeksiyon ve kanamadan dolayı hayatını kaybetti.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK 

Roberson, bebeğinin ölümünden sonra idam cezasına çarptırıldı ve o zamandan beri hapis yattı. Perşembe günü, Roberson'un idam cezasının infazına 90 dakika kala Cumhuriyetçi ve Demokrat parti milletvekillerinin ortak imzaladığı dilekçenin hakim tarafından onaylanmasıyla, otizimli adamın infazı iptal edildi.

Fakat Roberson, tamamıyla aklanmış değil. İdam cezasının iptali geçici bir durum. Gelecek ay içerisinde Teksas mahkemesi, tüm kanıtları yeniden değerlendirecek. Değerlendirme sonucu, cezanın iptali veya infazıyla ilgili olarak nihai karar verilecek.

Sonraki Haber