İki dakika, bir kuyumcu, 20 hırsız... İnanılmaz soygun kamerada

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kuyumcuda 20 hırsızın aynı anda gerçekleştirdiği "toplu hırsızlık" görenleri şoke etti.

ABD'de, Kaliforniya Eyaleti'ne bağlı Sunnyvale'de yaşanan toplu hırsızlık olayı görenleri şoke etti. Sunnyvale Polisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan ve sadece 2 dakika 8 saniyelik güvenlik kamerası görüntüleri  görenlerin ağzını açık bıraktı.

Sunnyvale Kamu Güvenliği Departmanı, olay hakkında merak edilenleri bir basın toplantısıyla kamuoyula paylaştı. Yapılan açıklamaya göre en az 20 kişilik hırsızlık çetesi 12 Haziran'da şehrin en büyük kuyumcularından birini hedef aldı.

Hırsızlar mağazanın içine birlikte girip alabildikleri kadar mücevheri toplamaya başladı.

2 dakika içerisinde kuyumcu mağazasını soyan hırsızlardan bazılarının bir dakikadan kısa sürede olay yerinden kaçtığı, diğerlerinin ise çantalarını doldurmak için daha fazla süre mağazada kaldığı görülüyor.

Sunnyvale Polisi konu hakkında başlattıkları soruşturmada olaya karıştığı düşünülen 5 kişinin yalandığını açıkladı.

Polis gerekli işlemlerden sonra 5 şüpheliyi Santa Clara İlçe Hapishanesi'ne gönderdi. Şüpheliler silahlı soygun, araç kaçırma, tutuklamaya direnme, hırsızlık, suç işlemek için komplo kurma, vandalizm ve hırsızlık aletleri bulundurmakla suçlanıyor.

Sunnyvale Polisi, yakalanan şüphelilerin üzerinden bol miktarda mücevher çıktığını bildirdi.

Grup halinde gerçekleştirilen soygunda çalınan malların toplam değeri ise hala belirsizliğini koruyor.