Cinayet suçlusu idam edildi

Pakistan'da cinayetle suçlanan bir adam idam edildiği açıklandı.

Pakistan'da 1992'de cinayetle suçlanan 38 yaşındaki Aftab Bahadur'un idam edildiği bildirildi.

1992’de, 15 yaşındayken cinayetle suçlanan ve idam cezası verilen Aftab Bahadur’un cezası, Pakistan’ın Lahor kentinde bulunan Kot Lakhpat Cezaevi’nde infaz edildi. 38 yaşındaki Bahadur’un idamının engellenmesi için çok sayıda insan hakları örgütü çağrı yapıyordu.

Guardian’da yer alan habere göre, Bahadur’a 1992’de üç kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle idam cezası verilmişti. Ülkede 2000’de idam cezası için minimum yaşın 18’e yükseltildiği vurgulanırken, insan hakları aktivistleri, Bahadur’un işkence gördüğünü ve bu şekilde aslında işlemediği bir cinayeti itiraf ettiğini savunuyor. İsmini vermek istemeyen bir cezaevi yetkilisi, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Aftab Bahadur Çarşamba sabah saat 4.30’da idam edildi. İdam edilmeden önce ağlıyordu ve masum olduğunu söylüyordu” ifadesini kullandı.

BİR GÜN ÖNCE MEKTUP YAZDI

Bahadur, daha önce yaptığı açıklamalarda, tutuklandıktan sonra polisin kendisini yüksek miktar para karşılığı serbest bırakmayı kabul ettiğini söylemişti. Su tesisatçısı çırağı olan Bahadur, yeterli parayı bulamadığı için serbest kalamadığını vurgulamıştı. Bahadur’un idamından bir gün önce hapishanede yazdığı mektupta ise şu sözler yer aldı:

“Öleceğim haberini aldım. 10 Haziran’da asılarak idam edileceğimi söylüyor. Masumum, ancak bunun bir fark yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum. Uzun yıllar boyunca – 15 yaşımdan bu yana – hayat ve ölüm arasında kaldım. Tam anlamıyla bir araftı, gelecekle ilgili tamamen belirsizlik.

Umarım ki Çarşamba günü ölmem, ancak para kaynağım yok, dolayısıyla Tanrı’ya ve gönüllü avukatlarıma güvenebilirim. Gece çok karanlık olsa da umudumu kaybetmedim.”

Sonraki Haber