Çekirge istilası kabusu geri döndü!

Afrika'da başlayan ve Türkiye sınırına kadar gelen çekirge istilası İran'ın 6 eyaletinde daha görüldü. Uzmanlar çekirge istilasının Türkiye'yi teğet geçeceğini belirtiyor.

Afrika'da başlayan çekirge istilası, komşumuz İran'ın Horasan eyaletinin ardından 6 eyaletinde daha görüldü. İran Bitki Koruma Kurumu Sözcüsü Seyyid Rıza Mir, toplamda 7 eyalette çekirge sürüsüyle mücadele ettiklerini söyledi. Öte yandan uzmanlar tarafından Türkiye'yi teğet geçeceği açıklanan çekirge istilasının komşuyu esir alması panik ve telaşa sebep oldu.

133 BİN HEKTARLIK ALANDA İLAÇLAMA YAPILDI
Mir, "Bu hafta ilk çekirge sürüsüyle mücadele 150 hektarlık alanın ilaçlandığı Güney Horasan'da başlamıştı. Sistan-Beluçistan, Hürmüzgan, Buşehr, Fars, Huzistan ve Kirman eyaletlerinde de toplam 133 bin 210 hektarlık alanda ilaçlama yapıldı." dedi.

ÇEKİRGELER BAŞKA ÜLKELERDEN GELDİ
Söz konusu çekirge sürüsünün ülkenin güney eyaletlerine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt ve Katar'dan geldiğini belirten Mir, "İran, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) uyarılarını dikkate alarak bir milyon hektarlık alanda çekirge istilasıyla mücadele etmek için hazırlığını yapmıştır." ifadesini kullandı.

HORASAN'DA SARI RENKLİ ÇÖL ÇEKİRGESİ GÖRÜLDÜ
Horasan Bitki Koruma Müdürü Mehdi Yusufi, 26 Nisan Pazar günü yaptığı açıklamada, Güney Horasan eyaletine bağlı Nehbendan ilçesindeki 350 hektarlık alanın Pakistan'dan gelen sarı renkli çöl çekirgelerinin istilasına uğradığını bildirmişti.

Sonraki Haber