Biden'in başkanlık yarışından neden çekildiği belli oldu

ABD Başkanı Biden, beklenen açıklamasını dün yaptı ve ABD Başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu. Reuters, Biden'in ani kararının arkasındaki nedeni duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Pazar günü Twitter hesabından yaptığı açıklama ile başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu. Ancak çekilme kararını Beyaz Saray yetkilileri dahil herkes Biden'ın çekilme kararını “tweet ile” öğrendi.

Biden, sonrasında yaptığı bir paylaşımda yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı. Biden ayrıca çekilme kararı yaptığı paylaşımında şunları söyledi: 

'Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum.'

Biden çekilme nedenine ilişkin net bir şey söylemekten kaçınsa da, Reuters bunun nedenine ilişkin dikkat çeken bir haber geçti.

Reuters'a konuşan iki kaynak, Biden'ın yeniden seçilme yolunun kapanmak üzere olduğunu gösteren anket verilerini 48 saat boyunca inceledikten sonra, dün yarıştan çekilme kararını yardımcılarının çoğuna bildirdiğini söyledi.

Biden, Çarşamba günü COVID-19 testinin pozitif çıkmasından bu yana evinde izole ediliyordu. Yardımcıları, hala öksürüğü olan Biden'ın hafta sonunun çoğunda çekilmesi için Demokratlar tarafından baskı gördüğünü de dile getirdi.