ABD Büyükelçiliği'nden açıklama

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'de hiç bir grubun tarafını tutmadığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD Büyükelçisi John Bass'in Türkiye'de herhangi bir grubun tarafını tutmadığını belirterek Bass hakkındaki iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

Büyükelçiliğin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden yapılan açıklamada ABD'nin hiçbir siyasi görüşe taraf olmadığı vurgulanarak demokrasi ve basın özgürlüğünü desteklemekten geri adım atılmayacağı kaydedildi. ABD Büyükelçiliği'nin konuya ilişkin açıklaması, şöyle: "ABD Büyükelçisi’nin Türkiye’de herhangi bir grubun tarafını tuttuğuna dair iddialar mantığa aykırıdır. ABD, hiçbir siyasi görüşe taraf değildir. Yegane ortağımız, demokratik yöntemlerle seçilen Türk hükümetidir. Öte yandan, demokrasi ve basın özgürlüğünü desteklemekten geri adım atmayacağız; öyle ki bu özgürlük, bazı basın kuruluşları tarafından asılsız ve kışkırtıcı komplo teorilerini yaymak için kullanılıyor olsa bile. 1 Kasım seçimi sonrasındaki tebrik mesajımızın bazı basın kuruluşlarının gözünden kaçtığı görülüyor"

ABD SÖZCÜSÜ TRUDEAU'NUN '1 KASIM' MESAJI: GAZETECİLER BASKI VE KORKUTMALARA MARUZ KALMIŞTIR

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sözcülerinden Elizabeth Trudeau, 1 Kasım günü yapılan 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından bir açıklama yayımlayarak ABD'nin yeni kurulacak hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini duyurmuştu. Basın Ofisi Direktörü Trudeau, 2 Kasım'da Türkiye'de gerçekleşen genel seçimin sonucuna ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "Türk halkını, dünkü (1 Kasım 2015) parlamento seçimlerine katılımlarından ötürü tebrik ediyoruz. ABD, yeni seçilen meclis ve kurulacak hükümet ile çalışmayı sabırsızlıkla beklemektedir. Bir dost ve NATO müttefiği olarak ABD; siyaset, güvenlik ve refah alanlarındaki ortak gündemimizi geliştirmek üzere Türkiye ile yakın işbirliğimizi sürdürme konusunda kararlıdır. AGİT, önümüzdeki haftalarda, seçimlerle ilgili kapsamlı bir nihai rapor yayınlayacaktır. AGİT’in bugün yayınladığı ön raporda, bu seçimlerde seçmenlere tercih çeşitliliği sunulduğu; ancak, basın özgürlüğü ile ilgili endişelerin devam ettiğinin vurgulandığını gördük. Bizler de kendi endişelerimizi yeniden ifade etmek isteriz. Hükümeti eleştiren medya kuruluşları ve gazeteciler, seçim kampanyası dönemi boyunca, siyasi muhalefeti zayıflatmaya yönelik gibi görünen bir şekilde baskı ve korkutmalara maruz kalmıştır. Türk yetkililere, eylemlerinin Türk Anayasası’nda yer alan evrensel demokratik değerlere uygunluğundan emin olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz"

Sonraki Haber