Thomson Investment CEO'su David Kohen Dijital Dönüşüme 90 milyon TL Yatırım Yapmayı Hedefliyor

Thomson Investment, talebin yüksek, arz kalitesinin kısıtlı ve düşük kalite de olduğu finans alanında yatırımlarını hızlandırdı. İstanbul’da dördüncü şubesini açan şirket, iki yıl içinde yaklaşık 90 milyon liralık yatırımla mevcut altyapısına çağın çok daha ötesinde yenilikler eklemeyi planlıyor.

Türkiye’nin önde gelen finans şirketlerinden olan Thomson Investment , finans-dijital dönüşüm  alanındaki yatırımlarını hızlandırdı. Thomson Investment Yönetim Kurulu Başkanı(CEO)  David Kohen, dijital dönüşüm  maliyetlerin arzını sınırlı kıldığını, buna karşın büyüyen interaktif ekonomik faaliyetlere  paralel dijital talebinin güçlü olduğunu ifade etti. Thomson Investment, artan ihtiyacı karşılamak için dijital dönüşüm  alanına iki yılda yaklaşık 90 milyon lira yatırım yapacak.

Kohen, artan talepler doğrultusunda Kohen, bu yılın ilk yarısında İstanbul Finans Merkezi’nde ve  Polonya’da yatırım yaparak İstanbul’da ofis  sayısını 4’e  tüm Dünya’da ise 9’a çıkarmıştı. Son açılan şubeler ile toplam çalışan sayılarının 200’ü geçtğinin ifade ederek, “Bu yıl içinde uygun şartlar oluşursa bir ofis  daha açmayı planlıyoruz. 2026 yılına kadar çalışan  kapasitemizi 300’e çıkarmayı hedefliyoruz.  Tabii ki, bu iş modeline ve  kuracağımız teknolojik alt yapıya göre değişebilir. 2026 yılına kadar mevcut kapasitemizin ilk aşamada 250’yi aşmasını hedefliyoruz” ” açıklamasını yaptı.

 Thomson Investment yapay zekâ destekli yazılımıyla rakiplerine fark atıyor

Kohen, teknoloji alanında da önemli yatırımlara imza atıyor. Şirket 2017 yılından beri Ar-Ge merkezi sektöre yön verecek birçok projeyi hayata geçirdi.Finans  sektöründe fark yaratmanın en önemli noktalarından birinin teknolojinin finans  süreçlerine doğru şekilde entegre edilebilmesi olduğunu ifade eden David Kohen , Thomson Investment , Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen finans  sektörünün yapay zekâ destekli QMS yazılımını müşterilerinin hizmetine sundu. Yatırımcılarının  kullanımına sunduğu arayüzlerle; alım ve satım  grafik destekli raporlarla takibini mümkün kılan, Akıl İşi, Görüntü İşleme Yoluyla Finansman Takibi , yapay zeka ile yatırım ortağı nakliyede gibi uygulamalarla kullanıcılarının kararsızlık  derdine son vermeyi amaçlayan Thomson Invenstment Yapay Zeka Ortağı  uygulaması şirketin hayata geçirdiği önemli projeler arasında yer alıyor.

Sonraki Haber