Fethiye Kamp Alanları

Ege Denizi’nin eşsiz koyları ve doğal yaşamın buluştuğu Fethiye, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Muğla sınırları içerisinde yer alan bu ilçe şehrin en doğal yaşam alanlarını barındırıyor.

Bölgenin sunduğu doğal yaşam deneyimi kamp severler için de oldukça ideal. Zira Fethiye kamp alanları ormanlık alanların içerisinde ve masmavi denizin karşısında bir tatil deneyimi sunuyor. Bu bölgede doğayla iç içe bir tatil hayal edenler için Fethiye kamp alanları yazımızda. 

Kelebekler Vadisi 

Babadağ eteklerinde çam ormanlarının arasında yer alan Kelebekler Vadisi bölgenin en popüler kamp alanlarından birisi. Masmavi denize uzanan kıyılara sahip olan bu bölge birçok farklı kamp alanına ev sahipliği yapıyor. Vadinin adının nereden geldiğini merak edenler için bölgenin birçok farklı kelebeğin yaşam alanı olduğunun da altını çizmek gerek. Özellikle mevsiminde ziyaret edildiğinde 100 farklı kelebek türünü yaşam alanında gözlemlenebilir.

Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak içinse bir süre araçla ilerledikten sonra yola yürüyerek devam etmek gerekiyor. Vadinin içerisinde yer alan patikalarla bölgeye ulaşabilir hem sahilde hem de ormanlık alanda kamp yapma imkanı bulabilirsiniz. Bunlara ek olarak bölgede kamp yapmak isteyenlerin yanlarında gıda, tıbbi malzeme ve su gibi temel ihtiyaçlarını almalarını da söylemek gerek. Çünkü tamamen doğal bir alan olan bu bölgede market gibi herhangi bir satış noktası bulunmuyor.

Ölüdeniz

Söz konusu kamp aktivitesi olduğunda Ölüdeniz bölgesi popüler destinasyonlar arasında yer alır. Büyüleyici manzarasıyla öne çıkan bu bölgede karavan, çadır ve bungalow gibi seçenekler bulunuyor. Yani her kamp aktivitesi için bu bölgeyi tercih etmek mümkün. Ücretli veya ücretsiz kamp alanı seçenekleriyle Ölüdeniz’in eşsiz doğası keşfedilebilir. Bunlara ek olarak bölgede restoran, market, duş ve tuvalet alanlar mevcut. Kamp aktivitesinde her daim temel ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olmak için Ölüdeniz doğru adres olabilir.

Kabak Koyu

 Kabak Koyu, Muğla Fethiye kamp alanları arasındaki en gizemli yer olmaya aday. Oldukça izole bir bölgede yer alan Kabak Koyu doğal yaşamla iç içe olmak isteyenler için birebir. Adeta cam gibi bir denize sahip olan Kabak Koyu yüzmeyi sevenler için ekstra keyifli oluyor. Ayrıca çam ağaçlarıyla kaplı olan bölge yoğun güneşe maruz kalınmasını önlüyor. Bu bölgede çadır kamp alanları ve bungalovlar ve ağaç ev gibi seçenekler mevcut. Ayrıca birçok işletme duş ve tuvalet imkanı sunuyor. Kabak Koyu’na ulaşabilmek için ilk olarak Faralya Köyü’ne ulaşmak gerekiyor. Sonrasında ise Likya Yolu rotasından 20-30 dakikalık bir yürüyüş yapmak yeterli. Yürüyüş noktasına ulaşabilmek için toplu taşıma, kişisel araçlar veya Fethiye araç kiralama hizmetlerinden faydalanılabilir.

Katrancı Ormanı – Katrancı Koyu 

Fethiye merkeze 15 km uzaklıkta olan bu bölge ormanlık alanlarıyla kamp severlerin uğrak noktalarından birisi. Çam ve okaliptüs ağaçlarının iç içe olduğu Katrancı Ormanı ayrıca Katrancı Koyu’nu da kapsıyor. Yani bu bölgede hem orman hem de sahil kampı yapmak mümkün. Yüzyıllardır doğal yapısını koruyan bölgede yürüyüş parkurları ve piknik alanları da bulunuyor. Hem günübirlik doğa aktiviteleri gerçekleştirmek hem de kamp yapmak için bölgede birçok olanak mevcut.

 Tüm bunlara ek olarak Fethiye’nin birçok bölgesinde özel ve halka açık kamp alanları yer alıyor. Yani bölgenin birçok noktasında doğa ile iç içe bir kamp deneyimi yaşanabilir. Ancak söz konusu kamp aktivitesi olduğunda konforlu bir ulaşım seçeneğiyle hareket etmek oldukça önemli. Kişisel araç olmadığı takdirde araç kiralama hizmetlerinde faydalanmak konforlu bir kamp seçeneği için ideal alternatif olabilir.

//

Sonraki Haber