5 Adımda Doğum Günü Masası Hazırlama Rehberi

Doğum gününün anlamını vurgulamak amacıyla şık bir masa hazırlamak ister misiniz?

Bu kapsamda doğum günü pastaları, süsler ve tabii ki doğum günü konsepti ile şık bir masa hazırlayabileceğinizi bildirelim. Sizin için derlediğimiz 5 adımda doğum günü masa hazırlığı ile istediğiniz doğum günü ambiyansını yaratabileceksiniz!

Doğum Günü Masası Nasıl Hazırlanır?

Doğum günü masa hazırlıkları için öncelikle konsept belirleyerek ilerlemek daha doğru olacaktır. Bu doğrultuda doğum günü konseptini; mevsime, kişi sayısına ve yapılacak organizasyon türüne göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, kış temalı bir doğum günü konsepti oluşturarak masa dekoru da bu şekilde düşünebilirsiniz. Evde veya dışarıda yapılacak doğum günü konseptini belirledikten sonra ise masayı nasıl süsleyebileceğinize gelin birlikte bakalım.

Özel Güne Özel Pastalar Düşünün

Doğum günü masasının olmazsa olmazı pastaları öne çıkarmak adına şeker hamurlu pasta tercihinde bulunabilirsiniz. Özellikle çok sayıda misafirin ağırlanacağı bir doğum günü etkinliği için şeker hamurlu pastalar ideal olacaktır.

Şeker hamurlu pasta tercihinde, oluşturduğunuz konsepti yansıtan mesajlı veya tasarımlı bir modeli öne çıkarabilirsiniz. Şeker hamurlu pastalar için Liva’nın kalitesini konuşturduğu enfes pastalara göz atabilirsiniz. Pasta tercihi ile masanın en önemli ögesine şıklık katıcı detaylar da ekleyebilirsiniz. Pastaya yazı ekletebilir, şık bir sunum tabağı ile servis edebilirsiniz. Yanına ilave edilecek şekerlemeler ve çikolatalar da pastanın seyir zevkini artıracaktır.

Doğum Günü Dekor Süslemelerini Kullanın

Özellikle büyük ölçekli bir doğum günü organizasyonu için masayı göz alıcı süslerle öne çıkarabilirsiniz. Çoğu parti malzemesi satan mağazalarda bulabileceğiniz masa dekor süslemeleri ile doğum günü ruhunu yansıtan bir masa hazırlayabilirsiniz. Evde veya dışarıda hazırlayabileceğiniz doğum günü masası için pasta ve konsept ile uyumlu masa örtüsü, masa çiçekleri, yazılı ve renkli şekerlemeleri tercih edebilirsiniz.

Doğum Gününe Özel Stantlar Kullanın

Doğum günü masasının hemen yanına kurabileceğiniz doğum günü standı ile özel güne yakışır fotoğraflar elde edebilirsiniz. Yine konsepte bağlı kalarak masa ile uyumlu bir stand kullanabilirsiniz. Çocuk veya yetişkinler için hazırlanan birbirinden renkli standlar ile masanın şıklığını ve arka planı vurgulayabilirsiniz.

Pastanın Yanına Yakışacak Çikolata ve İkramlıklar Hazırlayın

Doğum günü masasında iştah açıcı bir görsellik için çikolata çeşitlerinden ve ikramlıklardan yararlanabilirsiniz. Hem damaklara hem de gözlere hitap edecek bir masa için konseptli çikolatalar, cupcakeler, figürlü kurabiyeler ve lokmalık pizzalar hazırlayabilirsiniz. Yine doğum günü konseptine ve doğum gününü kutlayacağınız kişinin sevdiği tatlara yer vererek masanın görsel şölenini destekleyebilirsiniz.

Masaya Şıklık Katan Bardakları ve Tabakları Unutmayın

Özellikle evde hazırlayacağınız doğum günü masası için özel günlere ayrılan tabakları raftan çıkarabilirsiniz. Kararlaştırdığınız doğum günü konseptini seçtikten sonra masa örtüsünü de belirleyebilirsiniz. Masa örtüsünün ardından ise örtüye eşlik edecek pasta sunum standı başta olmak üzere tabaklara karar verebilirsiniz.

Şeker hamurlu veya yaş pasta tercihine göre pasta sunumuna da ayrıca özen gösterebilirsiniz. Pasta sunumu ile birlikte masayı öne çıkaracak sunum tabak ve bardaklarında da renk ve tasarıma göre bir tercihte bulanabilirsiniz. Örneğin koyu renklerin hakim olduğu bir konsept ve masa için siyah veya lacivert renklerde bir seçim yapabilirsiniz. Yine mermer ve işlemeli sunum-kek tabakları da masaya ayrı bir şıklık katacaktır. Tabak ve bardak seçiminde masada yer alacak ürünlere ve genel olarak konsepte göre hareket edebilir, şık bir masa görseli oluşturabilirsiniz.

Sonraki Haber