TAPU İŞLEMLERİ RANDEVU SİSTEMİYLE YÜRÜTÜLECEK -MALATYA'NIN DA BAĞLI OLDUĞU, ELAZIĞ TAPU KADASTRO 16. BÖLGE MÜDÜRÜ TAŞKIRAN, DARANDE'Yİ ZİYARET ETTİ

TAPU İŞLEMLERİ RANDEVU SİSTEMİYLE YÜRÜTÜLECEK     -MALATYA'NIN DA BAĞLI OLDUĞU, ELAZIĞ TAPU KADASTRO 16.     BÖLGE MÜDÜRÜ TAŞKIRAN, DARANDE'Yİ ZİYARET ETTİ

Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, vatandaşların başvurularını TAKBİS sistemi ile internet üzerinden alarak, randevu sistemiyle çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.

Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, vatandaşların başvurularını TAKBİS sistemi ile internet üzerinden alarak, randevu sistemiyle çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.

Tamer Taşkıran, Malatya'nın Darende ilçesindeki Tapu Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Kısa bir süre önce yenilenen Tapu Müdürlüğü'ndeki çalışmalar hakkında bilgi alan Taşkıran, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş'ı da ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalar yapan Taşkıran, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya illerinde toplam 41 birime hizmet verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Darende'de TAKBİS çalışmaları ile ilgili yapılan ihalenin ardından inşallah önümüzdeki 6 ay içerisinde ilçedeki tüm alanlara ait bilgiler sayısal ortama aktarılacaktır. Tapu Müdürlüğümüzün fiziki koşulları tamamlanarak kapsamlı bir yenileme gerçekleştirilmiştir. İnşallah Sayın Bakanımızın Malatya'yı ziyaretlerinde Darende Müdürlüğümüzün açılışını önereceğiz. Darende Müdürlüğümüz bölgedeki örnek birimlerimizden birisi olmuştur. Ayrıca, ilçede Kadastro Müdürlüğümüz de mevcuttur ve Yukarıulupınar Köyü hariç ilçenin tamamındaki çalışmayı tamamlamıştır."

İlerleyen dönemde TAKBİS sistemi ile başvuruların internet ortamında alınacağını kaydeden Taşkıran, bilgi akışı sayesinde işlemlerin Türkiye'nin her yerinden yapılabileceğini ifade etti.

Taşkıran, "Vatandaşın işlemi tapu dairesine gidiş geliş şeklinde değil, SMS yoluyla cep telefonlarına alacakları bilgi ve randevu sistemiyle yürüyecektir. Yaptığımız çalışmaların hizmet standardına göre vaktinde yerine getirilmesiyle ilgili düzenlemeler gerçekleştirilecektir. Bu uygulama vatandaşların daha az yorulacağı ve işlemlerin kolaylaşacağı, daha az personelimizle temas kurarak teknolojik gelişmelerle sağlanan tüm alt yapıyla sunulacaktır" diye konuştu.