Siirt’ten Çine Fıstık İhracatı

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlSiirt fıstığının bu yıl ilk defa Çin’e ihraç edildiği açıklandı.
- Siirt fıstığının bu yıl ilk defa Çin’e ihraç edildiği açıklandı.
Siirt İli ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayıp Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada, fıstık ihraç edilen ülkeler arasına bu yıl ilk defa Çin’inde katıldığını belirterek, bu pazardaki tanıtım çalışmalarını yapması nedeniyle Siirt Yatırım Destek Ofisine teşekkür etti. Aslan şimdiye kadar bin 700 tonu Çin’e olmak üzere 6 bin ton fıstığın yurt dışına ihraç edildiğini kaydetti. 2012-2013 yılı rekoltesinin yüksek olması nedeniyle üreticilerin yüzünü oldukça güldürdüğünü belirten Aslan, "Rekolte artışıyla beraber yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep almaya başladı. Siirt fıstığı ihracatımızın bu yıl 6 bin ton kavlak olarak tahmin ediyoruz. Bunun 2 bin tonu DİKA'nın yaptığı girişimler sonucu Çin'e gönderildi. Gaziantep’te fıstık ticareti ile uğraşan bir hemşerimiz, bu fıstıkları ihraç etti. Geçtiğimiz aylarda Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi'nin bu ülkede yaptığı girişimler ve gönderdiği tanıtım numunelerinin ardından Çin’den talep gelmeye başladı. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Çin pazarı dev bir pazar. Bu nedenle önemsiyoruz. Bu vesileyle DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisine teşekkür ediyoruz. Fıstık ihraç ettiğimiz diğer ülkeler ise Almanya Fransa ve İngiltere’dir" dedi.
Aslan, yapılan çok sayıda tahlillerde Siirt fıstığında hiç bir aflotoksin ve benzeri maddeye rastlanmadığını sözlerine ekledi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol