ROMAN ÇİFTLERE TOPLU NİKAH -ADANA'NIN YÜREĞİR İLÇESİNDE NİKAHSIZ YAŞAYAN 14 ROMAN ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI

ROMAN ÇİFTLERE TOPLU NİKAH     -ADANA'NIN YÜREĞİR İLÇESİNDE NİKAHSIZ     YAŞAYAN 14 ROMAN ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI

Adana'da, nikahsız yaşayan 14 roman çiftin nikahı düzenlenen törenle kıyıldı.

Adana'da, nikahsız yaşayan 14 roman çiftin nikahı düzenlenen törenle kıyıldı.

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüreğir Demirciler, Kaynakçılar Kültür ve Dayanışma Derneğinde yapılan toplu nikah törenine, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, emniyet yetkileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Romanlara yönelik eğitim ve kültür faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, daha huzurlu bir Türkiye için ailenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, Romanların bugüne kadar yerleşim, eğitim, kimlik kartı problemlerinin ihmal edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın Roman açılımı çalışmaları ile bugün ülkemizde bu vatandaşlarımızın yerleşimi için TOKİ tarafından konutlar yapılmaktadır. Eğitimleri içinde valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız ortak çalışmalar yapmaktadırlar. Başlatılan çalışmalar bu vatandaşlarımızı kazanmaya ve topluma kazandırmaya yöneliktir. Sizler ne kadar iyi koşullarda olursanız biz o kadar mutlu oluruz. Çünkü bu ülkede yaşayan insanlar birinci sınıf vatandaştır. Romanlar bu ülkenin mozaiğinin ayrılmaz bir parçasıdır."

Adana Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Demir de "Başbakanımız bizi çamurdan aldı, gökyüzüne yıldız yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler de devletimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yüreğir'de nikahsız yaşayan 14 Roman çiftin nikahı kıyıldı. 14 çifti temsilen Sevil Nur ve Şahin Güçlü çiftinin nikahlarını kıyan Çelikcan, bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Açıklamada, çocuklarıyla birlikte nikah törenine katılan çiftlere Başkan Çelikcan'ın altın ve gül hediye edildi.