Porsuk Çayı'na düşen genç öldü

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlEskişehir'de Porsuk Çayı’na düşen ayakkabısını almak isteyen genç boğularak öldü.
Olay, Köprübaşı Caddesi Tepebaşı Belediyesi eski hizmet binasının yanındaki köprüde dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Alkollü olduğu belirtilen Volkan Kuyucan, arkadaşları Serkan Çelik, Cihan Genç, Volkan Genç ve Volkan Acar ile şakalaştı. Porsuk Çayı üzerindeki köprünün demir korkuluklarına çıkan Volkan Kuyucan ‘şaka olsun' diye arkadaşlarına “Buradan atlayacağım” dedi. Arkadaşlarıyla şakalaşmayı sürdüren Volkan Kuyucan'ın sağ ayakkabısı Porsuk Çayı’a düşü.
Volkan Kuyucan ile 4 arkadaşı bir süre Porsuk Çayı’na su üstünde bulunan ayakkabıyı almaya çalıştı. Volkan Kuyucan arkadaşlarına “Suya girip ayakkabımı alacağım” dedi. Kuyucan, arkadaşlarının “Bir ayakkabı için değmez. Suya girme, boğulursun” uyarısına rağmen “Ayakkabımı yeni almıştım. Bayramlık ayakkabımı burada bırakmam” diyerek suya atladı. Volkan Kuyucan ayakkabısını almak için girdiği suda batıp çıkmaya başlayınca arkadaşları su kıyısına gelip ellerini uzatarak Volkan Kuyucan'ı tutmak istemelerine rağmen sonuç alamadı. Volkan Kuyucan yaklaşık 3 metre derinliğindeki suda kayboldu.
İhbar üzerine polis, 112 sağlık, itfaiye ve Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Polisler de bir süre Porsuk Çayı kıyısında fener yakıp Volkan Kuyucan'ın cesedini aradı. Sivil Savunma İl Müdürlüğü’ne bağlı ‘Sualtı Kurbağa Adam' kurtarma ekibinde görevli dalgıçlar saat 01.30 sıralarında Volkan Kuyucan'ın cesedini köprünün altında buldu. Kuyucan'ın cesedi, dalgıçlar tarafından bir tekne ile kıyıya getirilerek çıkartıldı. 112 ambulansında görevli doktorlar Volkan Kuyucan’da yaşam belirtisi olup olmadığını kontrol etti. Öldüğü anlaşılan Kuyucan’ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.
Volkan Kuyucan’ın Eskşehir’in Alpu ilçesinde oturduğu, bayram nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte kent merkezine gezmeye geldiği belirtildi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan ölen Volkan Kuyucan’ın arkadaşları Cihan Genç, Volkan Genç, Volkan Acar ve Serkan Çelik ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol