Otobüs şoföründen engelliye bıçak

Otobüs şoföründen engelliye bıçak

İstanbul'da özel halk otobüsü şoförü engelli vatandaşa ekmek bıçağıyla saldırdı.

Önceki akşam Beylikdüzü'den Çatalca'ya gitmek için özel halk otobüsüne binen Şeref Tatoğlu, engellilere özel otobüs kartını okuttuktan sonra şoförün ağır hakaretlerine, küfürlerine maruz kaldı.

Küfür üzerine diğer yolcular şoföre tepki gösterdi. Bunun üzerini şoför ekmek bıçağını alarak Tatoğlu ve birkaç yolcuyu otobüsten attı.

Olaya şahit olan yolculardan Şamil Korkmaz, olayı Zaman Gazetesi'ne şöyle anlattı: "Şeref Bey otobüsüne bindi. Engelli kartını okuttuktan sonra, şoför, 'senin ne tarafın özürlü' diyerek hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine Şeref bey neyse ücreti vereceğini söyledi. Ben ve diğer yolcular bu duruma tepki gösterdik.

Şoför de otobüsü durdurarak, ekmek bıçağını çıkardı ve bize sallamaya başladı. Bir kargaşa meydana çıktı ve bizi dışarı attı."

O güzergâh üzerindeki şoförlerin çoğunun yolculara hakaret ettiğini söyleyen Şeref Tatoğlu, olayla ilgili polise şikâyette bulundu.

Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya yol açmayan olayla ilgili inceleme başlatan İETT yetkilileri, özel halk otobüsü şoförü hakkında tahkikat başlatıldığını ve şoförün sertifikasının elinden alınacağını bildirdi.