Kurban’a karşı Lavanta ve Papatya kokusu

Kurban’a karşı Lavanta ve Papatya kokusu

Üsküdar Belediyesi farkını yine ortaya koydu...

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler bir yandan vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor, diğer yandan da şehri adeta istila eden kurban kokusuna karşı yeni önlemler geliştiriyor.

Üsküdar’da Küplüce, Çengelköy, Ferah Mahallesi, Rasathane Caddesi ve Barbaros Mahallesi olmak üzere 5 ayrı noktada kurban satış ve kesim işlemlerinin en sağlıklı ortamlarda yapılması için önlemler alındı. Yapılan çalışmalarda, satış amacıyla gelen hayvanlar kontrolden geçirilerek veteriner sağlık raporları ve pasaportları incelenirken kurban satış ve kesim yerlerinde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul’un her noktasında vatandaşlara büyük rahatsızlık veren ağır kurban kokusunun ortadan kaldırılması için belediyeler de çalışmalarına devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, ilçede özellikle kurban satış noktalarına yakın olan bölgelerdeki caddeler, sokaklar ve sitelerin içlerini adeta lavanta ve papatya kokusuna bürüdü. Belediyeye ait ilaçlama araçları, ilaçlama motorlarının haznelerine bu kez dezenfeksiyon ilacı değil lavanta ve papatya kokusu koyarak ilçenin birçok noktasındaki cadde ve sokakları çiçek kokusuna bürüyor.

Vatandaşlar ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, ağır kurban kokusu yerine evlerinden çıktıklarında papatya ve lavanta çiçeği kokusunu duymaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.