Dünyanın uydudan çekilmiş fotoğrafları
BOLİVYABolivya’da Eylül 2011’de meydana gelen yangının uzaydan çekilen görüntüsü. Fotorafta, kırmızı hatlı çizgiler yangından dolayı oluşan yüksek sıcaklıkların olduğu yerleri gösteriyor. Alevlerin neden olduğu duman karayı kapladığından, bu bölgeler uyduların görüşünden çıkmış durumda. Duman bulutları batıdan, kuzey batıya doğru esiyor. Bolivya’da doğal nedenlerden çok sayıda yangın yaşansa da, fotoğraftaki gibi geniş alanlara yayılan alevler çalı çırpıları yakmak amacıyla çıkartılan tarımsal bir yangını gösteriyor
KATYA KASIRGASIABD’de meydana gelen Katya kasırgası astronotlar tarafından bu resim çekildiğinde Kategori 1’e gerilemişti. Yine de, 9 Eylül’de etkili olan bulut sirkülasyonunun merkezden ABD’nin kuzey doğu kıyılarına ilerlediği görülüyor.
IRENE KASIRGASININ YEŞİLİIrene Kasırgası sonucu oluşan sağanak yağmurlar, ABD’nin doğu kıyısı boyunca uzanan nehir ve körfezleri tortu ile doldurdu. Bu duruma New York’ta bulunan Hudson Nehri de maruz kaldı. Bu uydu fotoğrafında soluk yeşil ve ten renkli sular Manhattan adasını geçerek New York limanı ve Atlantik Okyanusu’ndaki sularla karışmaktadır.
SOĞUK SULARIN KAVUŞTUĞU NOKTAHeard Adası, güney Hint okyanusunun uzak bir noktasında, güney kutbunun alt ve ılık katmanları ile soğuk suların buluştuğu noktadadır. Herhangi bir kara kütlesinden oldukça uzakta bulunan Heard Adası, Güney Kutbunun kuzeyine doğru 1550 kilometre ve Avustralya’nın güney batısına doğru 4000 kilometre boyunca uzanmaktadır. Okyanuslar tarafından sarıldığı için nem oranı yüzde 80 civarında; çok yüksektir. Bu mükemmel nemlilik oranı, ‘Kızgın elliler’ olarak bilinen kuvvetli rüzgarların hızını azaltarak bulutların sürekli oluşmasını sağlayan kusursuz bir ortam sağlamaktadır. Adanın engebeli ve dik topografyası, bulutların içinde olağanüstü görüntüler oluşturur.