Deri altından erkeklik organı çıktı

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlDünyaya kız olarak gelmesine rağmen kendisini erkek gibi hissettiği için mahkemeye başvuran kişinin doktorları ameliyatta şok oldu.
Kız olarak doğdu. Ancak erkek gibi hissediyordu. Cinsiyet değişikliği için mahkemeye başvurdu. Karar üzerine yapılan ameliyatta derisinin altından erkeklik organı çıktı. Şimdi yeni kimliğiyle hayata yeniden tutunmayı bekliyor
Sabah gazetesinden Ali Oktay'ın haberine göre Bedia Y. 1981'de kız olarak dünyaya geldi. 7-8 yaşlarına geldiğinde kendini kız gibi değil erkek gibi hissetmeye başladı. Giyimi ve davranışlarıyla da erkek gibiydi. Bedia Y. yaşı ilerledikçe kadınlara ilgi duymaya başladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı'nda terapilere katılan ve psikolojik yardım alan Bedia Y.'ye, 'cinsel yönden kadınlara ilgi duyan ve biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından gerekli olduğu' tanısı konuldu. Bunun üzerine mahkemeye başvuran genç, 'Bedia' olan adı ile cinsiyetinin değiştirilebilmesi için ameliyat olmasına izin verilmesini talep etti. Mahkeme nüfusta kadın olan Bedia'nın transseksüel yapıda olup olmadığı, ayrıca üreme yeteneğinden yoksun olup olmadığı hususlarının belirlenmesi için sağlık kurulundan rapor alınmasına karar verdi. İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın 16 Ağustos 2006 tarihli raporuna göre cinsiyet değişikliğinin ameliyat olmasına engel olmayacağı ve ameliyatın ruh sağlığına olumsuz etki oluşturmayacağı belirtildi. Sağlık Kurulu'nun raporu üzerine Bedia Y.'nin ameliyatla erkek olmasına karar verildi. Mahkeme kararına istinaden 23 Eylül 2011'de Levent'te özel bir hastanede ameliyat masasına yattı. Ameliyat sırasında Bedia Y.'nin deri altında gömülü vaziyette bir erkeklik organı bulunduğu ortaya çıktı. Ameliyatı yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Özcan'ın ameliyattan sonraki raporunda, "Bölgede deri altına gömülmüş ve daha sonra cilt kemik etrafında beslenmesi sağlanarak kaldırılarak penil şaft oluşturuldu. Penil doku onarımının üretra uzatılması kısmı, aşama aşama gerçekleştirilecektir. Hasta hayat boyu sürecek endokrin tedavisini sürdürmekte ve bu konuda endokrinologdan tavsiye almaktadır" denildi.
SIRADA NÜFUS CÜZDANI VAR
Ameliyatla erkek olan Bedia Y., bu kez pembe nüfus cüzdanı ile adının değiştirilmesi için dava açtı. Dava dilekçesinde, iki yıl önce ameliyatla erkek olduğunu ve erkekliğin her adımını tamamladığını belirten Bedia Y., adının 'Y.Y.' olarak mavi nüfus cüzdanında görmek istediğini kaydetti. Dilekçede, "Ameliyat ile erkeklik için gereken aşama tamamlanmıştır. Halen kadın olan nüfus kaydının erkek olarak nüfusa yazılması gerekmiştir" denildi.
5 YAŞINDAKİ AGAH B. DE YARDIM BEKLİYOR
Doğduğundan beri cinsel organı içe gömülü yaşayan Agah B. (5) tam erkek olmak için yardım eli bekliyor. 300 erkek doğumda bir görülen yapısal bozukluğun kurbanı Agah B. bir ay kuvözde kaldı. Ailesi şimdi ameliyata gerekli parayı toplamak amacıyla 'Kimse Yok mu Derneği'ne başvurdu.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol