Akhisar Müzesi Mayıs Sonunda Açılıyor

Akhisar Müzesi Mayıs Sonunda Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ziyaretinin ardından çalışmalara hız verilen Akhisar Müzesi'nde, çalışmalarda sona gelindi. Arkeoloji ve Etnografya olarak iki bölümden oluşan müzede, Akhisar’ın kültür ve tarihi yansıtılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ziyaretinin ardından çalışmalara hız verilen Akhisar Müzesi'nde, çalışmalarda sona gelindi. Arkeoloji ve Etnografya olarak iki bölümden oluşan müzede, Akhisar’ın kültür ve tarihi yansıtılacak.

Manisa İl Genel Meclis üyesi Kefayettin Öz, Akhisar Müze’sinin çevredeki diğer müzelerden çok farklı olacağını ve ziyaretçilerinin daha fazla haz alacağını kaydetti. Öz yaptığı açıklamada, Mayıs ayının sonuna kadar Akhisar Müzesi'nin açılacağını vurguladı.

İl Genel Meclisi Öz, “Müzemiz yapımı ve teşhir için son haline gelmiştir. Bir hafta içerisinde bütün teşhir bölümleri, arkeoloji ve etnografya bölümü bitecek. Şu anda Ankara ve Manisa’dan gelen müze uzmanları teşhir salonlarını hazırlıyor. Arkeoloji bölümü, Akhisar’ın 5 bin yıllık tarihine hitap eden eserlerden oluşuyor. Etnografya bölümünde de, yaklaşık 2 bin yıllığa kadar giden eserler olacak. Akhisar Müzesi, civar müzeler içerisinde obje ve malzemelerden dolayı farklı ve özel olacak. Çünkü diğer müzeler, birbirinin aynısı bir çok esere sahip. Ama Akhisar Müzesi tamamen Akhisar’ın kültürü ve tarihini içerdiği için farklı bir müze olacak.” dedi.

(BG-ERG-

AKHİSAR MÜZESİ MAYIS SONUNDA AÇILIYOR

AKHİSAR MÜZESİ MAYIS SONUNDA AÇILIYOR

AKHİSAR MÜZESİ MAYIS SONUNDA AÇILIYOR

AKHİSAR MÜZESİ MAYIS SONUNDA AÇILIYOR