AB Türkiye'ye destek çıktı !

AB Türkiye'ye destek çıktı !
Güncelleme:

AB'den yetkili bir isim AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ı arayarak terörle mücadele konusunda destek verdi.

AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır ile telefonda görüşerek, AB'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye güçlü desteğini vurguladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile telefonda görüşerek, AB'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye güçlü desteğini vurguladı.
AB'den yapılan açıklamaya göre, Hahn, IŞİD'e karşı mücadelede Türk yetkililerin kararlılığına dikkat çekerek, AB'nin bu alanda Türkiye'ye güçlü desteğini vurguladı.

Türkiye'nin özellikle Suriyeli ve Iraklı mültecilere gösterdiği "eşi benzeri görülmemiş" yardımlarına işaret eden Hahn, AB'nin Türkiye'ye bu alanda desteğini artırmaya çalışacaklarını belirtti.

AB'nin, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri endişeyle izlediğini kaydeden Hahn, çözüm sürecinin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi gerektiğini ifade etti.

Hahn, Türkiye'nin her şekildeki terörizme karşı mücadeleye hakkı olduğunu vurgulayarak, terörizmin kesin suretle kınanması gerektiğini bildirdi. Johannes Hahn, bununla birlikte tepkinin orantılı ve hedefe ulaşacak biçimde olması ve ülkedeki demokratik siyasi diyalogu hiçbir şekilde tehlikeye sokmaması gerektiğini ifade etti.
Diğer yandan açıklamada, Hahn’ın geçen Cuma HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la da telefonda görüştüğü ve "Tüm tarafların tekrar barış sürecine dönmesi, geniş ve kapsayıcı bir siyasi çözüm için çalışılmaya başlanması gerektiğini" söylediği kaydedildi.

text-ad
Silivri'ye giden Özgür Özel, İmamoğlu ile yaşadığı ''anlaşmazlığı'' açıkladı Silivri'ye giden Özgür Özel, İmamoğlu ile yaşadığı ''anlaşmazlığı'' açıkladı Ortaokul öğrencisinden ''hatalı park'' sorununu çözecek icat! Ortaokul öğrencisinden ''hatalı park'' sorununu çözecek icat! Usta oyuncu cenaze namazı kılınmadan toprağa verilmişti; nedeni belli oldu Usta oyuncu cenaze namazı kılınmadan toprağa verilmişti; nedeni belli oldu Rasim Ozan Kütahyalı Cumhurbaşkanlığı'nı padişahlık ilan etti Rasim Ozan Kütahyalı Cumhurbaşkanlığı'nı padişahlık ilan etti Kışın yağmayan kar nisan ayında yağdı: Bir kent beyaza büründü Kışın yağmayan kar nisan ayında yağdı: Bir kent beyaza büründü Ekranların fenomen dizisi Kızılcık Şerbeti için karar verildi Ekranların fenomen dizisi Kızılcık Şerbeti için karar verildi Erdoğan'dan Orhan Gencebay ve Yiğit Bulut'a çok özel atama Erdoğan'dan Orhan Gencebay ve Yiğit Bulut'a çok özel atama Fırtına ve yağış bir ilimizi yıkıp geçti: Okullar tatil edildi! Fırtına ve yağış bir ilimizi yıkıp geçti: Okullar tatil edildi! Burcu Kirman'dan da ayrılan Bülent Şakrak yine aşık oldu Burcu Kirman'dan da ayrılan Bülent Şakrak yine aşık oldu Polis pankartını tutmadığı için eleştirilen Galatasaray kaptanı İlkin Aydın'dan ilk açıklama Polis pankartını tutmadığı için eleştirilen Galatasaray kaptanı İlkin Aydın'dan ilk açıklama
Kız yurdunda cinayet iddiası gündeme bomba gibi düştü Kız yurdunda cinayet iddiası gündeme bomba gibi düştü ''Cumhurbaşkanlığı'nda İmamoğlu'nun tahliyesi için 'tükürdüğümüzü de yalamamış olalım' tartışması'' ''Cumhurbaşkanlığı'nda İmamoğlu'nun tahliyesi için 'tükürdüğümüzü de yalamamış olalım' tartışması'' ORC'nin 17-29 yaş arası seçmenle yaptığı seçim anketi tüm denklemleri bozdu! ORC'nin 17-29 yaş arası seçmenle yaptığı seçim anketi tüm denklemleri bozdu! Bahçeli için yazdıklarından sonra tutuklanan astrolog hakkıında karar çıktı Bahçeli için yazdıklarından sonra tutuklanan astrolog hakkıında karar çıktı 13 üniversiteye yeni rektör atandı 13 üniversiteye yeni rektör atandı Togg’un 600 km menzilli yeni sedanı T10F, test sürüşlerine çıktı Togg’un 600 km menzilli yeni sedanı T10F, test sürüşlerine çıktı TL mevduat faizleri yine uçuşa geçti: Yüzde 50 veren bile var TL mevduat faizleri yine uçuşa geçti: Yüzde 50 veren bile var Akaryakıt fiyatlarında isyan ettiren rekor indirimlere bir indirim daha geliyor! Akaryakıt fiyatlarında isyan ettiren rekor indirimlere bir indirim daha geliyor! Bakan ''Aboneler düşük hız istiyor'' demişti: İnternet hızında Türkiye'nin sırası belli oldu Bakan ''Aboneler düşük hız istiyor'' demişti: İnternet hızında Türkiye'nin sırası belli oldu Fatih Altaylı'dan kendisini hedef gösteren Cem Küçük'e çok sert yanıt! Fatih Altaylı'dan kendisini hedef gösteren Cem Küçük'e çok sert yanıt!